Ministar: Trgovci da smanje marže

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević pozvao je trgovce da smanje marže i obezbede što niže cene proizvoda, da bi se lakše prebrodila ekonomska kriza.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 29.10.2008.

12:42

Default images

Na pitanje da li je Vlada Srbije spremna da pozove trgovce da smanje marže, ministar je kazao da je spreman da on to učini, ali da je u Srbiji "stvorena fama" da su marže previsoke.

"Nema velikih razlika između prosečnih marži u Srbiji i zemalja u okruženju i te razlike se kreću od jedan do četiri odsto", objasnio je Milosavljević.

Milosavljević je rekao da to što neki keks proizveden u Srbiji ima nižu cenu u okolnim zemljama, ne znači da su u pitanju marže, već cenovna politika samog proizvođača, koji privremenim nižim cenama pokušava da osvoji novo tržište.

Ministar je rekao da svi moraju da shvate da svet nikada, od Drugog svetskog rata do sada, nije bio u većoj krizi i da svi treba da se trudimo da prodjemo sa što manjom štetom, jer u svakoj krizi neko propadne, a neko se obogati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: