Izvoz pištolja CZ 99 u Irak

Kragujevac -- Kragujevačka fabrika “Zastava oružje” isporučila je u Irak prvi kontingent od 200 luksuznih i 4.000 standardnih pištolja CZ 99.

Izvor: B92
Podeli

Reč je o oružju posebne izrade koje će predsednik i premijer ove zemlje poklanjati svetskim zvaničnicima i iračkim oficirima.

Ugovorom koji je sa Iračanima potpisala Direkcija za promet proizvoda posebne namene predviđeno je da "Zastava oružje“ isporuči ukupno 18.000 pištolja, od kojih je 3.000 komada specijalno izrađeno i upakovano u drvene kutije posebne izrade po želji naručioca.

Iračanima je do sada osim 200 luksuznih isporučeno i 4.000 standardnih pištolja.

Pištolje luksuzne izrade na crvenoj čoji svojim gostima i saradnicima darivaće predsednik, dok je planirano da oružje upakovano u plavu čoju poklanja premijer. Reč je o standardnom CZ 99 čija je navlaka gravirana po želji naručioca. Na rukohvatu je arapskim jezikom napisano "Poklon od predsednika", odnosno "Poklon od premijera".

Za graviranje i rezbarenje kupljene su tri mašine vredne više od 100.000 evra, fabrika radi punim kapacitetom, a ceo posao vredan je pet miliona dolara.

Za fabriku je značajno i to što će se CZ 99 naći u rukama značajnih svetskih ličnosti, što je svojevrsna reklama. Osim 3.000 luksuznih, preostali deo kontingenta od 15.000 standardnih pištolja namenjen je iračkim oficirima.

Pištolj je kalibra 9 milimetara, odlikuju ga preciznost i izdržljivost u ekstremnim uslovima, mogu da ga koriste i levoruki i desnoruki i napravljen je od najkvalitetnijih materijala.

Vesti

Rebalans budžeta u četvrtak

Beograd -- Vlada Srbije će, verovatno, u četvrtak razmatrati predlog rebalansa budžeta za 2008. godinu, koji će biti "nešto veći, nego što je planiran" Zakonom o budžetu.

Srbija utorak 30.09. 13:30 Komentara: 0
strana 1 od 167 idi na stranu