SoGe osniva dva penzijska fonda

Narodna banka Srbije izdala je dozvolu za osnivanje i upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima Sosijete ženeral banci, koja će osnovati dva takva fonda.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.06.2008.

13:25

Default images

Društvo za upravljanje „Sosijete ženeral penzije“ organizovaće dva dobrovoljna penzijska fonda, koja će se razlikovati po očekivanom prinosu, navodi se u saopštenju Narodne banke Srbije.

„Sosijete ženeral štednja“ biće fond namenjen konzervativnijim ulagačima, dok je „Sosijete ženeral ekvilibrio“ namenjen nešto umerenije konzervativnim investitorima.

Osnivači dva dobrovoljna penzijska fonda su Sosijete ženeral banka u Srbiji i „SOGECAP“ iz Pariza, koji su u njihovo osnivanje uložili 1,5 miliona evra.

Francuska grupacija Sosijete ženeral prisutna je u Srbiji od 1991. godine, kada je u tadašnjoj Jugoslaviji otvorena banka, prva sa većinskim stranim kapitalom, da bi posle 2000. osnovala je i lizing kompaniju.

U Srbiji posluje sedam dobrovoljnih penzijskih fondova, a NBS je ove nedelje dodelila dozvolu i Hipo Alpe Adrija banci, čiji bi fond uskoro trebalo da počne da radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: