Inflacija u Srbiji u aprilu 1,1%

Inflacija u Srbiji u aprilu iznosila je 1,1 odsto, dok je rast maloprodajnih cena robe i usluga u prva četiri meseca 2007. godine dostigao 3,9 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 30.04.2008.

13:57

Default images

Republički zavod za statistiku je naveo u saopštenju, da su cene robe bile 1,2 odsto veće nego martu, dok su usluge poskupele 0,6 odsto.

Najveći porast cena u aprilu zabeležen je kod poljoprivrednih proizvoda koji su u aprilu poskupeli 4,3 odsto, dodaje se u saopštenju.

Cene industrijsko prehrambenih proizvoda u aprilu su u proseku su više za 3,4 odsto nego u martu, a poskupeli su brašno, hleb, testenine, mlečni proizvodi, sveže meso i masnoća.

Piće je u proseku poskupelo za jedan odsto, a cene duvana i industrijsko neprehrambenih proizvoda su u proseku ostale na istom nivou, osim što je zabeležen pad cena derivata nafte.

Troškovi života u Srbiji u aprilu 2008. godine bili su za 1,8 odsto veći nego u martu, dok je rast troškova života od početka godine iznosio 4,9 odsto.

Razlika između indeksa cena na malo i indeksa troškova života je posledica različitog uticaja rasta cena pojedinih artikala na formiranje ovih indeksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: