PŠ: Bez problema sa karticama

Poštanska štedionica saopštila je da nastoji da tokom prvomajskih praznika obezbedi nesmetano korišćenje platnih kartica te banke.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 30.04.2008.

11:36

Default images

Kako se navodi, Poštanska štedionica je preduzela sve mere za otklanjanje problema, koji su tokom 25. i 26. aprila onemogućili nesmetanu upotrebu kartica za plaćanje računa u trgovinama.

Do pada sistema tokom ta dva pretpraznična dana je došlo zbog velikog broja istovremenih transakcija koje su zagušile sistem za autorizaciju transakcija.

Tehničke službe banke su sve vreme pada sistema pokušavale da osposobe sistem, u čemu su uspeli u kasnim popodnevnim satima 25. aprila, a sutradan, 26. aprila, ponovila se ista situacija, i sistem je ponovo stavljen u redovnu funkciju u popodnevnim satima tog dana.

Preduzete su odgovarajuće mere za strateško otklanjanje problema, uključujući i dugoročna rešenja za nesmetano obavljanje te vrste poslovanja, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: