Tuš ne obustavlja planove u Srbiji

Slovenačka kompanija Tuš demantovala je da je odložila sve aktivnosti u Srbiji zbog nestabilne političke situacije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 05.03.2008.

17:46

Default images

U reagovanju Grupe Tuš se kaže da ta grupacija nesmetano ostvaruje postavljene investicione planove u Srbiji i normalno izvodi sve planirane gradnje.

Tuš navodi i da je "pred okončanjem izbora novih izvođača za investicije u Sremskoj Mitrovici i Jagodini. Otvaranje u Somboru, koje smo zbog nedavnih operativnih problema odložili, planiramo već u roku od mesec dana, a u Subotici i Novom Sadu u roku od dva meseca".

"U Srbiji trenutno zapošljavamo više od 50 ljudi, koji uprkos odlaganju otvaranja, primaju redovne lične dohotke. Do kraja ove godine zaposlićemo više od 320 ljudi i otvoriti osam objekata: Sombor, Subotica, Novi Sad, Beograd, Sremska Mitrovica, Jagodina, Vranje i Kragujevac", navodi se u reagovanju slovenačke grupacije i dodaje da vrednost njenih investicija na srpskom tržištu iznosi oko 40 miliona evra.

Podsetimo, Vranjske novine su objavile da je predstavnica Službe za marketing u beogradskom predstavništvu kompanije Tuš Ivana Jovanović rekla da je ta kompanija obustavila sva otvaranja i početak radova u celoj Srbiji, a ne samo u Vranju, gde je za mart bio najavljen početak izgradnje megamarketa.

"Zbog političke situacije u Srbiji u vezi Kosova, odložen je početak radova na izgradnji megamarketa u Vranju, kao i otvaranje objekata u Somboru, površine 1.500 kvadratnih metara, Subotici i Novom Sadu", rekla je ona, a prenele su Vranjske novine.

Vranjske navode i da je u Tušu završena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju poslovno-tržnog centra u Vranju, površine preko tri hiljade kvadratnih metara, a u vranjskoj opštini je, prema rečima Miroljuba Stojčića, predsednika i najvećeg zagovornika dolaska Slovenaca u Vranje, okončana administrativna procedura.

"Opštinske službe su uradile svoj deo posla, računajući i akt o urbanističkim uslovima, a sa željom da se ranije krene sa realizacijom tog projekta, ali su politički odnosi na globalnom nivou doveli do zastoja", zaključuje Stojčić. On je ipak izrazio nadu da će na proleće početi radovi na izgradnji poslovno-tržnog centra kompanije Tuš, jer se radi o privatnoj firmi i njenom interesu, kao i o interesu Vranja i njegovih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: