Mali plus za oba indeksa Berze

Indeksi Beogradske berze neznatno su ojačali na današnjem trgovanju, Belex15 za 0,29 odsto, a opšti Belexline za 0,12 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 29.02.2008.

14:51

Default images

Ukupan promet je ponovo oslabio, na 92,97 miliona dinara, odnosno 1,11 miliona evra, dok je učešće stranih investitora bilo 39 procenata u ukupnoj trgovini.

Dobitnik u kontinuiranoj trgovini je Globos osiguranje [GLOS] sa skokom od 8,7 odsto kojim je ta akcija i više nego kompenzovala pad iz prethodna dva dana. Hartija Globosa danas košta 5.000 dinara, a ubeležila je i solidan promet od 2,43 miliona dinara.

Rast cene nešto veći od sedam odsto ubeležio je, nakon sedam uzastopnih dana pada, Ikrabus [IKRB], akcija Iritela [IRTL] poskupela je za malo više, a novosadske Metals banke [MTBN] za malo manje od četiri procenta dok su užički Putevi [PUUE] "dobili" 3,23 odsto.

Gubitnike je predvodio kikindski Banini [BNNI] sa padom od bezmalo sedam odsto, na 40.000 dinara, odnosno do najniže cene za godinu dana. Po malo više od dva odsto na vrednosti su izgubili Informatika [INFM] i pirotski Tigar [TIGR], čije su akcije na A Listingu Berze, hartija Galenike Fitofarmacije [FITO] pala je za dva, a Progresa [PRGS] za nešto manje od dva procenta.

Na vrh liste akcija sa većim prometom vratila sa AIK banka [AIKB] sa 10,8 miliona dinara a slede Univerzal banka [UNBN] sa 6,09 miliona, Energoprojekt holding [ENHL], još jedna kompanija sa A Listinga, sa 4,13 miliona, Informatika sa 3,7 i Jubmes banka [JMBN] sa 3,4 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene u žizi interesovanja investitora bio je Sintelon [SNTLM] pa je promet dostigao 8,47 miliona dinara. Akcija proizvođača tekstila iz Bačke Palanke pojevtinila je 3,44 odsto, na 14.001 dinar.

Veći prometi na tom segmentu tržišta ostvareni su i u trgovini akcijama sremskomitrovačke Luke Leget [LKLG], od 4,9 miliona dinara, i Beogradelektra [BGEL], od 3,4 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: