Inflacija 1,6 odsto za dva meseca

Inflacija u Srbiji iznosila je u februaru 0,7 odsto, a ukupan rast cena robe i usluga u prva dva meseca 2008. iznosi 1,6 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.02.2008.

12:46

Default images

Maloprodajne cene robe u februaru bile su za 0,8 odsto veće nego u januaru, a cene usluga su povećane za 0,5 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Posmatrano po grupama proizvoda, u februaru su najviše poskupeli poljoprivredni proizvodi, koji su za 2,5 odsto skuplji nego u januaru.

Cene industrijskih prehrambenih proizvoda u proseku su povećane za 0,8 odsto, a zabeležen je rast cena brašna, testenina, mlečnih proizvoda, preradjenog i konzervisanog povrća.

Piće je u proseku poskupelo za 1,2 procenata, dok su cene industrijskih neprehrambenih proizvoda porasle su 0,7 odsto. U toj grupi proizvoda zabeležen je rast cena naftnih derivata, dok se cene ostalih proizvoda uglavnom nisu menjale.

Cene duvana ostale su nepromenjene, navodi se u saopstenju Republickog zavoda za statistiku Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: