ABS Minel Fepo izvozi u Rusiju

Beograd -- Kompanija "ABS Minel Fepo" isporučiće trofazno-oklopljen šinski razvod u vrednosti od 16 miliona dinara Rusima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovim je zrenjaninska firma započela izvoz na rusko tržište, a prema ugovoru, zaključenom krajem prošle godine, sa ruskim partnerom dogovorena je na godišnjem nivou izrada i isporuka trofazno-oklopljenog šinskog razvoda, počev od 1. februara 2008.

U pitanju je sasvim novi proizvod na tržištu, nastao na osnovu stručne saradnje kompanije ABS Minel Fepo i ruskih kompanija VNIIR i JSC.

"ABS Minel Fepo" isporučiće ruskim partnerima 46 metara nisko-naponskog šino-provoda i 86 metara srednje-naponskog toko provoda.

Ti proizvodi, u zavisnosti od naponskog nivoa, našli su primenu u prenosu električne energije, generatora, pobude, prekidača naponskih ormara i druge opreme do transformatora.

Proizvodi se odlikuju velikom pouzdanošću i najvišim stepenom zaštite ljudi od električki aktivnih delova.

"ABS Minel Fepo" je za partnera ruske kompanije na osnovu toga što njeni proizvodi ispunjavaju stroge GOST ruske standarde kada su u pitanju karakteristike proizvoda, materijali, kvalitet izrade, a sve to pokazuje veštinu i osposobljenost naših kompanija za ovakve i slične projekte u budućnosti.

U 2007. godini "ABS Minel Fepo" ostvarila je ukupan poslovni prihod od dva miliona i 344.000 dolara, od čega je izvoz iznosio oko 100.000 dolara.

Isporuka trofazno-oklopljen šinskog razvoda samo je prvi u nizu ovogodišnjih izvoznih projekata.

Planom za ovu godinu predviđeno je povećanje poslovnih prihoda za 56 odsto, a planirani prihod iznosi tri miliona i 797.000 dolara, od čega milion i 680.000 treba da bude ostvareno izvozom.

strana 1 od 164 idi na stranu