Supermarket "Tuš" od marta u Srbiji

Sombor -- Slovenački trgovinski lanac "Tuš" najavio da će u martu otvoriti supermarket u Somboru, prvi na tržištu Srbije.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Izgradnja supermarketa je pri kraju, a otvaranje je planirano 7. marta, rečeno je agenciji Beta u "Tušu". Površina objekta je 3.000 kvadratnih metara, a prodajni prostor biće na 1.500 kvadratnih metara. U "Tušu" u Somboru biće zaposleno 40 radnika, a pored supermarketa biće i restoran.

Prvi "Tušov" supermarket u Srbiji nalazi se na izlazu iz Sombora u pravcu industrijske zone.

Kompanija "Tuš" sa sedištem u Ljubljani ima maloprodajne i veleprodajne objekte u svim većim gradovima Slovenije, a predstavništva ima u Hrvatskoj, Srbiji, Tunisu, Grčkoj i Španiji.

Podsetimo, krajem prošle godine "Tuš" je dobio u zakup parcelu od 3,6 hektara u Vranju, na kojoj će izgraditi mega market, a prema navodima lokalnih medija, Slovenci će zakup zemljišta pored fabrike "Koštana" platiti 120 miliona dinara.

Skupština opštine Vranje je tada odluku o dodeli zemljišta slovenačkoj kompaniji donela tesnom većinom od dva glasa, iako je Tuš bio jedini učesnik na konkursu za izdavanje u zakup parcele.

strana 1 od 164 idi na stranu