Prodata Valjevska kožara

Beograd -- Olimp MB iz Valjeva kupila je na Beogradskoj berzi za oko 5,23 miliona dinara 70% kapitala Valjevske industrije kože, krzna i konfekcije

Izvor: Beta
Podeli

Kapital Valjevske industrije (VIK) bio je u vlaništvu Akcijskog fonda Srbije posle neuspešne privatizacije iz 2004, koja je poništena 2006. godine, javili su elektronski mediji.

Na aukciji je bilo ponuđeno 29.434 akcija Valjevske kožare, po ceni od 150 dinara, a firma "Olimp MB" otkupila ih je po ceni od 178 dinara za akciju.

Novi vlasnici, novosadski privrednik Slobodan Milisavljević i valjevski pekar Milenko Dragojević, rekli su da će pokušati da pokrenu proizvodnju i da će se baviti doradom kože.

Posle realizacije socijalnog programa za svih 141 radnika, krajem 2007, Valjevska kožara nema zaposlenih, ali na placu od oko tri hektara u Valjevu ima proizvodne pogone i mašine, kao i upravnu zgradu od 1.300 kvadrata u centru grada.

Valjevska kožara bila je privatizovana na aukciji 2004. godine, za oko 22 miliona dinara, koja je 2006. poništena, jer kupac Aleksa Zekanović iz Valjeva nije ispunio odredbe kupoprodajnog ugovora.

On je veći deo novca dobijenog od Vlade Srbije za isplatu socijalnog programa za 87 radnika potrošio na kupovinu ribnjaka u selu Dokmir, čiji je vlasnik bilo preduzeće "Sveta Popović" iz Uba.

strana 1 od 164 idi na stranu