Prijave za akcije od 28. januara

Prijavljivanje građana za dobijanje besplatnih akcija javnih preduzeća bi moglo da počne 28. januara 2008. godine.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.12.2007.

13:52

Default images

Srpski ministar ekonomije Mlađan Dinkić je rekao da će, ukoliko u prvim nedeljama 2008. godine budu usvojena neophodna podzakonska akta, javni poziv biti objavljen 25. januara.

Prema Dinkićevim rečima, evidentiranje građana će trajati šest meseci, do 31. jula. Građani će se prijavljivati dolaskom na šaltere pošta, uz kratko zadržavanje, a neophodan dokument za prijavljivanje je lična karta.

Oni bi potvrde o dobijenim akcijama mogli da očekuju krajem 2008. godine, najavio je Dinkić. "Do kraja godine, kada se očekuje i formiranje tržišne cene za Jat, Telekom i nadam se i za Naftnu industriju Srbije (NIS), a počekom sledeće godine za Galeniku, stići će im i prve potvrde o akcijama", kazao je ministar.

Zakonom je predviđeno da se građanima besplatno podeli 15 odsto akcija u Naftnoj industriji Srbije, Elektroprivredi Srbije, Telekomu, Aerodromu "Nikola Tesla", Jat ervejzu, i Galenici. Prema nekim ranijim procenama, građani bi trebalo da dobiju akcije u vrednosti od po hiljadu evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: