Trimo otvorio pogon vredan 12 mil.€

Šimanovci -- Slovenačka kompanija Trimo je otvorila u Šimanovcima fabriku u koju je uložila 12 miliona evra.

Izvor: B92
Podeli

Fabrika će proizvoditi Trimoterm vatrootporne panele za oblaganje krovova i fasada, a kapacitet joj je 800 hiljada kvadratnih metara godišnje. U ovom proizvodnom postrojenju biće zaposleno sto radnika čime će ukupan broj zaposlenih u kompaniji u Srbiji biti povećan na 173.

„Polovina proizvodnje je namenjena izvozu. Plan je da izvozom proizvodnje iz ove fabrike osvajamo tržišta okolnih zemalja i regiona jugoistočne Evrope“, kazala je direktorka kompanije Trimo Tajtana Fink.

Trimo u Srbiji posluje od 2002. godine, kada je ta slovenačka kompanija osnovala firmu „Trimo inžinjering“, a do sada je u više od 70 poslovnih objekata u našoj zemlji ugradila pola miliona kvadratnih metara panela.

Trimo posluje u 27 zemalja, a proizvodne pogone ima u Sloveniji, Rusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i sada u Srbiji. Važi za jednu od vodećih evropskih kompanija u oblasti vatrootpornih panela za krovove i fasade, kao i u proizvodnji čeličnih montažnih zgrada.

Popunjena industrijska zona u Šimanovcima

U industrijsku zonu u Šimanovcima proizvodne pogone izgradilo je desetak značajnih kompanija iz Evrope, a ukupna grinfild ulaganja dostigla su 250 miliona evra, kaže predsednik Skupštine opštine Pećinci Živko Marković.

„Kod nas su došli investitori iz Engleske, Kanade, SAD, Austrije, Grčke, Izraela, Slovenije i mnogi domaći privrednici, a veliko je interesovanje i drugih kompanija da svoju proizvodnju započnu ili prenesu ovde“, naveo je on.

Marković je najavio da je opština zbog toga usvojila prostorni plan koji predviđa otvaranje još 34 radne zone na ukupno 2.000 hektara. Sadašnja zona od 350 hektara je, kako je dodao, već popunjena.

Prema njegovim rečima, opština će se u budućem razvoju i privlačenju stranih direktnih investicija više orjentisati na turizam.

U Šimanovcima je nedavno otvorena nova fabrika za proizvodnju kafe kompanije „Donkafe“, kompanija „ITM“ već dve godine ima kompjuterizovano skladište, Televizija Pink svoj filmski studio, a u njoj posluju i slovenačka kompanija JUB boje i preduzeće Termomont.

Srbija

strana 1 od 156 idi na stranu