Inflacija za deset meseci 7,5 odsto

Inflacija u prvih deset meseci ove godine u Srbiji iznosila je 7,5 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 31.10.2007.

14:21

Default images

Cene roba i usluga u oktobru su bile u proseku više za 0,6 odsto u poređenju sa prethodnim mesecom.

Cene na malo roba u oktobru su u odnosu na septembar porasle prosečno 0,8 odsto, a istovremeno su cene usluga povećane za prosečno 0,1 odsto, rekao je direktor RZS-a Dragan Vukmirović.

Troškovi života u oktobru porasli su 0,8 odsto u odnosu na mesec pre, dok su u odnosu na decembar prošle godine ti troškovi povećani 8,6 odsto, rekao je on.

Prema podacima RZS-a, cene poljoprivrednih proizvoda imale su pad od 1,7 odsto, a na formiranje tog indeksa uticalo je sniženje cena voća i povrća, ali i povećanje cena ribe i jaja.

U oktobru su više cene zabeležene kod industrijsko-prehrambenih
proizvoda, za 1,6 procenata, zbog povećanja cena brašna, peciva, mleka i mlečnih proizvoda, a povećane su i prosečne cene pića za 0,8 odsto, te duvana 2,2 odsto.

Cene industrijsko-neprehrambenih proizvoda bile su u proseku više 0,4 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

6 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: