Rok za IMT produžen do 30. novembra

Agencija za privatizaciju Srbije produžila je do 30. novembra rok za dostavljanje ponuda na tender za beogradski IMT.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2007.

12:46

Default images

To je drugo produžavanje roka za dostavljanje ponuda na tender raspisan polovinom jula, a Agencija je umesto razloga navela da su "uzete u obzir sve dostupne informacije".

Na prodaju je ponuđeno 100 odsto kapitala Industrije mašina i traktora koja je u 2006. godini imala neto gubitak od oko 475,9 miliona dinara, a u 2005. godini gubitak je bio 385,5 miliona dinara.

Fabrika ukupno zapošljava 1.237 radnika, a očekuje se da će posle sprovođenja socijalnog programa taj broj biti smanjen na oko 1.100.

Pravo na podnošenje ponude, nakon uplate naknade za tendersku dokumentaciju od 6.000 evra i depozita od 50.000 evra, imaju ponuđači koji se bave proizvodnjom ili prodajom traktora ili poljoprivrednih mašina najmanje tri godine u kontinuitetu i koji su imali poslovni prihod od bar 20 miliona evra u 2006.

Aukcija za prodaju 13 preduzeća 2. novembra

Agencija za privatizaciju organizovaće 2. novembra u Novom Sadu aukciju za prodaju 13 preduzeća iz Vojvodine, a najveću početnu cenu od 61,58 miliona dinara imaće proizvodjač kožne galanterije Merkur.

Kupac tog bačkopalanačkog preduzeća biće obavezan da investira najmanje 15 miliona dinara u modernizaciju proizvodnje, kompanija je u prošloj godini zabeležila gubitak od oko 50 miliona dinara, a najvažnija imovina Merkura su dve proizvodne hale, devet stanova u Bačkoj Palanci, 3.622 kvadratna metra poslovnog prostora i prodavnice u Valjevu, Somboru, Nišu i Boru.

Javno preduzeće Radio-televizija M iz Sremske Mitrovice biće ponuđeno za 8,1 milion dinara, a na aukciji će se naći još tri javna informativna preduzeće - Informativno-propagandni centar Kula biće ponuđen za 193.000 dinara, Radio Sombor za 398.000 dinara, a početna cena Radio Srbobrana iznosi 151.000 dinara.

Početna cena preduzeće za proizvodnju mineralnih voda i gaziranih pića Akvatus iz Novog Sada iznosi 11,6 miliona dinara, a preduzeće za proizvodnju procesne opreme i mašinogradnju Utva-Proing biće ponudjeno za 11 miliona dinara.
Na aukciji u Novom Sadu 13 preduzeæa
Preduzeće za usluge na tržnicama Tržnica iz Subotice biće ponuđeno za 52,6 miliona dinara i obavezu kupca da dodatno investira 15,66 miliona, a Tržnica poseduje robnu pijacu Mali Bajmok, auto i stočnu pijacu, kao i pijace na Paliću i u Aleksandrovu.

Početna cena poljoprivrednog preduzeća Jedinstvo iz Seleuša je 49 miliona dinara, a preduzeće poseduje i 266 hektara poljoprivrednog zemljišta, uz pravo korišćenja još 564 hektara zemlje u državnoj svojini.

Preduzeće Rasadnik iz Kikinde biće ponudjeno za 12 miliona dinara, a najvažnija imovina preduzeća su magacin i nov staklenik. Kompanija koristi 121 hektar gradjevinskog zemljišta i oko sedam hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Početna cena Zavoda za sudska veštačenja iz Novog Sada iznosi 6,4 miliona dinara, a preduzeće za grube gradjevinske radove Putevi biće ponudjeno za 6,7 miliona dinara.

Na aukciji će se naći i društveni kapital preduzeća za projektovanje, konsalting, inženjering i trgovinu Agro-Koning iz Novog Sada, čija je početna cena 146.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: