Rast tržišnog učešća Velefarma

Holding kompanija Velefarm je proteklih nekoliko godina beležila konstantan rast učešća na tržištu i to u proseku od 30% godišnje.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.09.2007.

13:28

Default images

Akcije "Velefarma" na berzi su samo u proteklih godinu dana dvostruko povećale vrednost, a njihov promet u 2006. je premašio 200 miliona evra. Trenutni asortiman od 12 hiljada proizvoda planirano je da se poveća više nego dvostruko na 30 hiljada, navedeno je u saopštenju.

"Farmaceutsko tržište Srbije se primenom sistemskih zakona bitno stabilizovalo u proteklom periodu. Decentralizacija snabdevanja prilagođena specifičnoj oblasti, zahvaljujući modernoj orjentaciji Ministarstva zdravlja i odgovornosti direktora zdravstvenih ustanova, dala je pozitivne rezultate", rekao je pomoćnik generalnog direktora za komercijalne poslove "Velefarma", Rade Lazarević.

"Velefarm" se zalaže za uređenje tržišta, a primenom najboljih iskustava, kreiranjem novih standarda poslovanja i razvijanjem svesti o društvenoj i poslovnoj odgovornosti, učestvuje u stvaranju uspešnog zdravstvenog sistema i predstavlja sigurnog partnera svim akterima u oblasti zdravstva.

"Velefarm A.D. Holding kompanija" je matično preduzeće u okviru koga posluju "Velefarm - Lekovi prodaja", "Velefarm - Medicina prodaja", "Velefarm - Prolek", "Velefarm - Bijeljina" i "Sanitarija".

"Velefarm" je među prvim veledrogerijama u Evropi i prvi u zemlji koji poseduje domaće i međunarodne sertifikate kvaliteta ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: