„Nejasan projekat IT parka”

Beograd -- Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo je saopštilo da nije bilo uključeno u projekat izgradnje IT parka u Inđiji.

Izvor: B92
Podeli

Ministarka Aleksandra Smiljanić je u pisanoj izjavi navela da nije bilo ni uključeno i konsultovano, kao i da "ni na osnovu razgovora sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem, ni na osnovu vesti iz medija, nije jasna sadržina tog projekta".

Ona je dodala da "nije jasno ko u šta ulaže, kao što nije jasno kakve će koristi od tog poduhvata imati građani Srbije i država".

"Jedan od argumenata ministra Dinkića je da će to omogućiti zapošljavanje mladih u Srbiji. Prema saznanjima u našem ministarstvu, nema problema sa zapošljavanjem u IT sektoru u Srbiji, posla ima za stručnjake koji hoće da rade u našoj zemlji", navela je Smiljanićeva i dodala da "nije jasno ko će biti zaposlen u tehnološkom parku u Inđiji - građani Srbije ili stranci".

"Uvažavam dostignuća IT sektora u Inđiji i podržavam ravnopravnu saradnju sa indijskim stručnjacima. Izražavam, međutim, bojazan da ako se ovaj projekat ne osmisli na pravi način, može da nanese štetu domaćoj IT industriji", upozorila je ministarka za telekomunikacije i informacionu tehnologiju.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić potpisao je sa indijskom kompanijom „Embassy Group” memorandum o razumevanju o izgradnji informaciono tehnološkog parka u Indjiji, prvog Embasi grupe u Evropi.

strana 1 od 149 idi na stranu