Loznica: Fabrika za flaširanje vode

Loznica -- Kod Loznice je otvorena fabrika za flaširanje vode koja izvire kod manastira "Tronoša".

Izvor: Beta
Podeli

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Slobodan Milosavljević pustio je u Koreniti kod Loznice u rad fabriku za proizvodnju flaširane izvorske vode "PMV (prirodna mineralna voda) Tronoša".

Milosavljević je, otvarajući fabriku, rekao da je voda jedan od najznačajnijih resursa Srbije, kojim se u ranijem periodu nije uvek na najbolji i najefikasniji način upravljalo.

On je rekao da je uveren da će investicija u novu fabriku, kao i ukupna politika Vlade Srbije doprineti da se tom resursu posveti dužna pažnja i da će u značajnijoj meri postati faktor ekonomskog razvoja.

Ocenivši da otvaranje fabrike u Koreniti pored privrednog ima i duhovnu stranu, Milosavljević je pozdravio investiciono partnerstvo Srpske pravoslavne crkve, privatnih investitora i lokalne zajednice.

"To je dobar primer kako se zajedničkim naporima resursi kojima raspolažemo, mogu staviti u funkciju ekonomskog razvoja", naveo je Milosavljević.

Prirodna voda "Tronoša" izvire u parku istoimenog srednjovekovnog manastira kod Loznice, negazirana je, blago mineralna i visokog kvaliteta.

Proizvodni kapacitet fabrike je 6.000 boca od litar i po na sat, a do kraja naredne godine kada bude uvedena i druga proizvodna linija trebalo bi da bude povećan na 10.000 boca na sat.

Za sada je zaposleno 20 radnika, vrednost investicije je 5,5 miliona evra, a do sada je uloženo tri miliona evra.

strana 1 od 148 idi na stranu