Inflacija u julu 0,6 odsto

Inflacija je u julu u Srbiji bila 0,6%, dok je ukupan rast cena od početka godine iznosio 4,8%, navodi Republički zavod za statistiku.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2007.

13:24

Default images

Cene robe su tokom jula povećane za 0,4 odsto, a cene usluga su bile za 1,2 odsto više nego u junu, na šta je uticalo poskupljenje gradskog prevoza i obdaništa, piše u saopštenju.

Poljoprivredni proizvodi su u julu pojeftinili za 6,2 odsto, što je uobičajeno kretanje cena za ovaj period u godini, dok su prehrambeni industrijski proizvodi poskupeli za 0,1 procenat.

Cene industrijskih neprehrambenih proizvoda povećane su u proseku za 1,2 odsto zbog rasta cena naftnih derivata, ističe se u saopštanju.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, troškovi života u Srbiji u julu bili su niži za 0,3 odsto nego u prethodnom mesecu, ali
su bili za 3,1 odsto veći nego u decembru 2006. godine.

Razlika između rasta cena na malo i troškova života je posledica različitog uticaja pojedinih artikala na formiranje tih indeksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: