Telenor povećao prihod u Srbiji

Beograd -- Telenor je u Srbiji povećao prihod za 9 odsto u drugom tromesečju, u odnosu na prvo tromesečje ove godine.

Izvor: B92
Podeli

Telenor je u drugom kvartalu ove godine ostvario ukupan prihod od 7,36 milijardi dinara, dok ostvarena zarada pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije iznosi 2,86 milijardi dinara. Dobit pre poreza dostigla je 1,38 milijardi dinara.

„Prihodi u drugom kvartalu su za 9 odsto veći nego u prethodnom periodu, dok je profit 12 odsto viši. Iako je udeo u tržištu ostao nepromenjen – 41 odsto, broj korisnika u drugom kvartalu se povećao i sada iznosi 2.722.612. Ovaj broj odnosi se samo na pretplatnike koji su generisali prihod u poslednja tri meseca, što predstavlja konzervativniji način obračuna broja korisnika. Ovakvi rezultati su u skladu sa našim očekivanjima i dokazuju pozitivan razvoj“, rekao je Gabor Kočiš, izvršni direktor finansija Telenora u Srbiji.

Na globalnom nivou prihod Telenora porastao je za 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dostigavši 3,31 milijardi evra. Prihodi iz redovnog poslovanja porasli su za 13 odsto. Zarada pre kamate, poreza, deprecijacije i amortizacije iznosi 1,15 milijardi evra.

strana 1 od 145 idi na stranu