Radnici kupili Takovske novine

Beograd -- Takovske novine iz Gornjeg Milanovaca prodate su konzorcijumu zaposlenih po početnoj ceni od 199 hiljada dinara.

Izvor: Beta
Podeli

Predstavnik konzorcijuma zaposlenih Zvonko Jevremović kazao je da će zaposleni nastaviti da održavaju list i naglasio da se već šest meseci sami finansiraju, jer od decembra nisu na budžetu opštine.

On je dodao da Takovske novine izlaze već 46 godina, jednom sedmično, imaju tiraž od oko 3 hiljade primeraka i 16 zaposlenih, a prosečna novinarska plata je oko 29 hiljada dinara. Ukupna procenjena vrednost ponuđenog kapitala tog preduzeća je 993 hiljade dinara.

Građevinsko preduzeće "Kažimir Veljković" iz Kragujevca prodato je za 14,1 miliona dinara Oliveri Klisarić iz Trstenika. Početna cena bila je 3,9 miliona dinara, a minimum investicija koje će morati da uloži novi kupac je 2,8 miliona dinara.

Preduzeće "Tabak" iz Niša prodato je firmi "Tender" iz Rumunije po početnoj ceni od 90,5 miliona dinara. Proizvodno uslužno trgovinsko preduzeće "1. maj Holding" iz Ždeglova prodato je po početnoj ceni od 14,3 milona dinara konzorcijumu Miodraga Mladenovića iz Lebana.

U četvrtak nije uspela privatizacija deset preduzeća, među kojima su i Fabrika obojenih metala - Fom Prokuplje i Elektronska industrija holding korporacija "Fabrika mašinskih delova" iz Niša.

Prodaja preduzeća "Kraguj" iz Batočine i IMT FDM "Standard" iz Boljevaca odložena je za 26. jul.

Srbija

strana 1 od 145 idi na stranu