Putnik ove nedelje izmiruje dug

Do kraja ove nedelje kompanija Putnik će isplatiti oko pet miliona evra duga dobavljačima i radnicima.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 18.06.2007.

17:23

Default images

Direktor te kompanije Srđan Lolić kaže da novi vlasnik Putnika, kiparska firma Aciona, planira da za nešto više od mesec dana izmiri sva dugovanja najstarije srpske turističke kompanije koja iznose preko 11 miliona evra. Osim duga dobavljačima i isplate zaostalih plata počinje i otplata duga za poreze državi Srbiji.

Putnik je prethodno u maju 2003. bio prodat američkoj kompaniji Junivorld čiji je vlasnik Srba Ilić, ali je ugovor raskinut jer kupac nije ispoštovao ugovorene obaveze kojima je bilo predviđeno ulaganje u Putnik od oko 40 miliona evra.

Trenutno dug Putnika prema Srbi Iliću, posle raskida ugovora, iznosi 1,7 miliona dolara uz obavezu da se vrati i brod Sirona, a Putnik je nadležnom sudu u Srbiji podneo žalbu na odluku Arbitražnog suda o iznosu dugovanja Iliću.

Kiparska Aciona, odnosno moskovska kompanija Metropol, je preuzela pre mesec dana kontrolu upravljanja u Putniku budući da ima skoro 85 odsto udela u vlasništvu te kompanije.

Putnik je predstavio i prvi turistički proizvod od promene vlasničke strukture - otvaranje avionske linije na relaciji Beograd-Havana-Beograd, čiji je cilj da se promoviše Kuba kao turistička destinacija i prvi čarter letovi za Kubu se očekuju do kraja ove godine.
U početku su planirana dva leta mesečno, povratna avio karta trebalo bi da staje oko 500 evra, dok bi dvanaestodnevni smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice i prevoz trebalo da koštaju oko sto hiljada dinara.

U želji da Kuba i Karibi postanu destinacija dostupna prosečnom građaninu Srbije u toku su pregovori sa nekoliko banaka kako bi se omogućilo plaćanje aranžmana na šest do 12 mesečnih rata. Putnik će biti ekskluzivni regionalni zastupnik čarter letova za Kubu, a aranžmani će biti realizovani u saradnji sa beogradskom kompanijom Treći milenijum.

Plan je da Beograd bude centar za sve okolne zemlje iz kojih će se putovati na Kubu, ostvarićemo veze i kontakte sa svim turoperaterima iz okolnih zemalja, a pored toga imaćemo priliku da sve putnike ugostimo u našem glavnom gradu. Usluge ovog čartera će moći da koriste i građani iz zemalja u regionu što će biti "prvi put da se ovaj deo sveta direktnim letom spoji sa Karibima".

Novi vlasnici Putnika su najavili i da će u septembru početi renoviranje njihovog hotela na Kopaoniku i hotela Putnik u Beogradu, dok je renoviranje upravne zgrade planirano mesec dana ranije, a novi vlasnici Putnika planiraju i da kupe nekoliko hotela na Zlatiboru i započnu gradnju hotela sa pet zvezdica u Vrnjačkoj banji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: