Đelić: Dozvoliti preregistraciju

Jagodina -- Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da treba dozvoliti preregistraciju automobila sa crnogorskim tablicama.

Izvor: Beta
Podeli

On je objasnio da je nužno da se postigne saglasnost o tome na nivou vlade i dodao da se zauzima za preregistraciju pod određenim uslovima koji obezbeđuju da oni koji su platili uvoz automobila, u skladu sa domaćim propisima, ne budu oštećeni.

Potpredsednik Vlade nije rekao koliko bi se eventualno plaćala preregistracija tih automobila, ali je naveo da bi bilo pošteno da svi koji su kupili auto u Crnoj Gori i tamo ga registrovali, treba da plate koliko bi to iznosilo i u Srbiji.

Vlasnici tih automobila su prevareni kada su ih kupovali i registrovali u Crnoj Gori, članici tadašnje Državne zajednice, rekao je Đelić. "Svi oni koji su protiv toga su zapravo populisti, pošto ne nude rešenje. U pitanju je 70 hiljada vozila običnih ljudi koji ne mogu tek tako da ih prodaju i kupe druga kola. To nije realno i mi nismo tu da se iživljavamo nad ljudima, već da rešavamo njihove probleme", kazao je Đelić.

strana 1 od 143 idi na stranu