Za Multivitu plaćeno šest mil. evra

Vrednost transakcije, u kojoj je grupa Atlantik iz Zagreba preuzela Multivitu, iznosi šest miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2007.

13:07

Default images

Grupa Atlantik iz Zagreba, u okviru koje posluje Cedevita, kupila je Multivitu, vodećeg srpskog proizvođača vitaminskih instant napitaka u granulama i šumećim tabletama koji je poslovao u sastavu koncerna Hemofarm, a vrednost te transakcije je šest miliona evra.

U saopštenju objavljenom danas preko Zagrebačke berze, Atlantik grupa je istakla da kupovinom brenda Multivita jača svoju poziciju vodećeg proizvođača vitaminskih napitaka na tržištu jugoistočne Evrope, obogaćujući istovremeno svoju paletu novim asortimanom proizvoda u šumećim tabletama.

Naredne godine Hemofarm Inženjering će u okviru Tehnološkog parka u Vršcu za Atlantik grupu, kako je prenela Hina, izgraditi fabriku za proizvodnju šumećih formi multivitaminskih preparata, dok će se do tada proizvodnja Multivitinih proizvoda obavljati u pogonu Hemofarma.

Iz Atlantik grupe ističu i da se status zaposlenih u Multiviti neće menjati naredne tri godine, a izgradnjom novog pogona u sklopu Tehnološkog parka garantuje se otvaranje novih 25-30 radnih mesta.

Atlantik grupa i Hemofarm koncern potpisali su i pismo o namerama koje predviđa plasman Hemofarmovih lekova koji se prodaju bez recepta na hrvatskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: