Putnik vraća dug i tuži Ilića

Predstavnici ruske kompanije Metropol, koja je kupila Putnik, su najavili da će isplatiti dug tog preduzeća od 11 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2007.

14:38

Default images

U taj dug, nastao zbog neizmirenja obaveza prema državi i zaposlenima, nije uračunat iznos koji Putnik treba da isplati Iliću na osnovu odluke Međunarodnog abritražnog suda u Parizu.

"Ilić je naneo ogromnu štetu Putniku i radnicima jer je prodao 40 odsto nekretnina preduzeća. On treba da plati odšetu, umesto što traži da njega država i Putnik obeštete zbog raskida kupoprodajnog ugovora", rekao je zamenik generalnog direktora Metropola Jurij Vodopjanov i dodao da će tužba protiv Srbe Ilića biti podneta sudovima u Srbiji, kao i da je moguće da će protiv Ilića biti pokrenut i krivični postupak.

Odluka Međunarodnog suda, prema kojoj Putnik treba Iliću da vrati 1,3 miliona evra na osnovu investicionih ulaganja je očekivana, ali je nelogično da to preduzeće učestvuje i u isplati kuporodajne cene od 5,2 miliona evra, jer je taj novac uplaćen na račun države, smatraju pravni zastupnici Metropola.
"Još proučavamo odluku arbitražnog suda i odlučićemo da li će, u predviđenom roku od tri meseca, biti podneta žalba Trgovinskom sudu u Beogradu", naveo je Branislav Popovac, pravni zastupnik kiparske firme Asiona, preko koje je Metropol za 40 miliona evra kupio 75 odsto akcija Putnika na Beogradskoj berzi.

Putnik je, prema rečima direktora Metropla za razvoj Olega Karolja, spreman da odmah Iliću vrati brod Sirona, koji je, zbog velikih troškova održavanja i amaortizacije, donosio gubitike preduzeću.

"Planovi Metropola su da Putnik bude najuspešnija turistička agencija u Evropi", istakao je vlasnik Metropola Mihail Slipenčuk i dodao su planirane investicije u Putnik najmanje 20 miliona evra, pre svega u hotele i druge objekte u turističkim centrima u Srbiji i na ostrvu Sveti Marko u Crnoj Gori.

Konstituisani novi organi upravljanja

Na vanrednoj Skupštini akcionara Putnika za članove Upravnog odbora su imenovani Oleg Karolj, koji će biti predsednik Upravnog odbora Putnika, zatim Jurij Vodopjanov, Elena Koval, Oksana Urbanovič i Srđan Lolić, koji je izabran i za generalnog direktora Putnika.

U saopštenju Putnik se navodi da je novi generalni direktor Srđan Lolić proveo pet godina na mestu generalnog direktora kompanije Donspejs iz Moskve, koja se bavi hotelijerstvom, vođenjem restorana i razvojem fitnes centara. Lolić je više godina je aktivno radio na povezivanju i saradnji srpskih i ruskih preduzeća. Posredovao je u izvoznim aranžmanima mnogobrojnih ruskih i srpskih kompanija, između ostalih, Difruto i Milšped, Belan i Sintelon, Belan i Rojal kolekšn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: