MK Grupa distributer Monsanta

MK Grupa je postala zvanični uvoznik i distributer Monsanto hibridnog semena kukuruza, suncokreta i uljane repice za tržište Srbije

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2007.

15:11

Default images

"Verujem da imamo veoma dobre hibride za srpske farmere, koji će sigurno povećati njihov prihod. Verujem i da ćemo, u saradnji sa MK Grupom, farmerima veoma brzo ponuditi najbolju genetiku", rekao je direktor multinacionalne kompanije Monsanto za Istočnu Evropu Gerhard Rosa.

On kaže da Monsanto "ovim počinje aktivnost u Srbiji i želi da tržištu uskoro ponudi ne samo najkvalitetnije seme nego i zaokružena tehnološka rešenja za poljoprivrednike, kako bi povećali i zaštitili prinose, poboljšali efikasnost i smanjili troškove proizvodnje".    

Monsanto je jedna od najvećih svetskih semenskih kompanija, koja proizvodi robne marke semena kukuruza, pamuka, soje, uljane repice i povrća, a značajan je proizvođač i sredstava za zaštitu bilja. Kompanija ima godišnji promet od 7,4 milijarde dolara, a tokom 2006. godine uložila je u istraživanje i razvoj novih proizvoda za poljoprivredu oko 500 miliona dolara.

Osim po vodećim svetskim robnim markama semena kukuruza, suncokreta, soje, repice, povrća i sredstava za zaštitu bilja, ta američka kompanija je poznata i po proizvodnji i izvozu semena genetski modifikovanih (GMO) biljaka. Rosa je naglasio da Monsanto poštuje lokalne zakone i ukoliko oni ne dozvoljavaju proizvodnju i upotrebu GMO, "takve proizvode nećemo ni donositi u te zemlje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: