Protestno okupljanje sindikalaca

Oko 4.500 članova Samostalnog sindikata okupilo se na protestu na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Izviždan ministar za rad.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2007.

16:04

Default images

Sindikati metalaca i poljoprivrednika tražili su na protestnom skupu hitno formiranje Vlade Srbije kako bi nove institucije što pre mogle da počnu da rade na poboljšanju položaja radnika u Srbiji. Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Zoran Vujović izjavio je ranije za B92 da je razlog za protest to što radnici trpe zbog višestranačkih prepucavanja i nemogućnosti da se formira vlada.

Sindikati metalaca i poljoprivrednika tražili su na protestnom skupu hitno formiranje Vlade Srbije kako bi nove institucije što pre mogle da počnu da rade na poboljšanju položaja radnika u Srbiji.

Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Zoran Vujović izjavio je ranije za B92 da je razlog za protest to što radnici trpe zbog višestranačkih prepucavanja i nemogućnosti da se formira vlada.

Protestu su se priključili članovi sindikata poljoprivrednika. Predstavnik tog sindikata Zoran Malenović navodi da prolećni radovi trpe zbog političke situacije jer poljoprivrednici već nekoliko meseci nemaju resornog ministra.

Štrajk metalaca i poljoprivrednika podržali su sindikati predškolskih ustanova, policije i zdravstva. Sindikati najavljuju i da će, ako do zakonskog roka, 14. maja, ne bude formirana vlada, početi proteste i u drugim mestima u Srbiji.

Više možete pročitati na info b92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: