Duma: Pismo Skupštini zbog Putnika

Ruska Duma je zatražila od Skupštine Srbije da obrati pažnju na "incident" u prodaji akcija Putnika.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.04.2007.

16:38

Default images

Komitet za ekonomsku politiku, preduzetništvo i turizam ruske Dume u pismu, upućenom 24. aprila, navodi da su se Komitetu obratili građani Rusije sa informacijama o kršenju srpskih zakona prilikom javne prodaje akcija turističke agencije Putnik.

"Zbog tih povreda zakona državljanin Ruske Federacije Dmitrij Lucenko nije mogao da učestvuje na javnoj prodaji, zbog čega je pretrpeo veliku materijalnu štetu", ističe se u pismu koje je potpisao koordinator deputatske grupe za odnose sa skupštinama Srbije i Crne Gore J. A. Fjodorov.

On je zamolio predsednika Skupštine Srbije da obrati pažnju na taj incident u smislu zakonitosti održavanja javne prodaje i da, ukoliko je u mogućnosti, pomogne da se ta situacija razreši.

Kako se navodi, investicije ruskih kompanija u srpsku privredu se iz godine u godinu stabilno povećavaju, ali ruski preduzetnici ponekad nailaze na probleme, vezane za realizaciju ulaganja u Srbiju.

Akcijski fond Srbije prodao je 20. aprila kiparskoj kompaniji Asiona paket od 70 odsto akcija Putnika po ceni od šest hiljada dinara po akciji, dok je trajala ponuda za preuzimanje ruskog biznismena Dmitrija Lucenka, koja je bila niža za 500 dinara po akciji.

Lucenko za vreme trajanja ponude nije mogao da kupuje akcije Putnika na Beogradskoj berzi, dok se kompanija Asiona, koja je prvobitno dala ponudu za preuzimanje tog turističkog preduzeća, povukla iz tog postupka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: