GM i Zastava predali uslove Vladi

Predstavnici Dženeral motors i Zastave su predali Vladi dokument sa uslovima za potpisivanje ugovora između dve kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.04.2007.

12:53

Default images

Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević kaže da bi naredne sedmice moglo doći do sastanka predstavnika Vlade Srbije, Dženeral motorsa i Zastave na kojoj bi ti uslovi bili razmotreni.

"Vladi Srbije su predati uslovi pod kojima Dženeral motors hoće da sarađuje sa Zastavom i od nje, kao trećeg pregovarača u ovom poslu čije su odobrenja neophodna, zavisi uspeh dogovora sa tom američkom kompanijom", rekao je Radojević.

Zbog pregovora koji su u toku, on nije želeo da precizira o kakvim uslovima saradnje je reč, ali je naglasio "da su vrlo slični uslovima u potpisanom ugovoru Zastave sa Fijatom, a razlika je u tome što Opelov model automobila koji bi se proizvodio u Kragujevcu ne bi imao oznaku Zastave", kao i da "Dženeral motors insistira na efikasnosti u razgovorima i što bržoj realizaciji dogovorenog".

Na pitanje može li potencijalna saradnja biti dovedena u pitanje ukoliko Vlada ne bude formirana, on je odgovorio da "lično misli da ima sa kim da se pregovora" i da "postoji Vlada koja je ovlašćena da obavlja te poslove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: