InBev uložio 100 mil. € u Apatin

Belgijska korporacija InBev uložila je u poslednje tri godine oko 100 miliona evra u tehnološki razvoj Apatinske pivare.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 06.03.2007.

17:09

Default images

Direktor za trgovinske poslove te pivare Hans Kuk je kazao da Apatinska pivara sa šest brendova koje proizvodi, zauzima 46 odsto srpskog tržišta piva i prvi je proizvođač tog napitka u Srbiji.

Kuk kaže da je Apatinska pivara u prošloj godini prodala 2,8 miliona hektolitara piva u Srbiji i 450 hiljada u Bosni i Hercegovini, u kojoj pokriva četvrtinu ukupnog tržišta piva. Apatinska pivara izvozi svoje proizvode i u Hrvatsku, Makedoniju, Austriju i Švajcarsku, a planiran je i izvoz u druge zemlje.

InBev je Apatinsku pivaru kupio u decembru 2003. godine i do sada je zaposlila hiljadu radnika. Ta međunarodna korporacija najveći je proizvođač piva u svetu, posluje u 30 zemalja, u 2005. godini ostvarila je prihod od 11,7 milijardi dolara i zapošljava 85 hiljada ljudi.

Karlsberg Srbija proizvodi novo pivo

Pivara Karlsberg Srbija saopštila je da je počela proizvodnju Holsten piva koje se već može naći na tržistu Srbije, rekao je direktor Kalsberga za jugoistočnu Evropu Ajzak Šeps.

Holsten pivo se proizvodi u više od 90 zemlja i dolazak u Srbiju je potvrda uspešnosti poslovanja kompanje Karlsberg Srbija. Zamenik generalnog direktora Karlsberg Srbija Aleksandar Radosavljević kazao je da se Holsten pivo proizvodi saglasno nemačkom Zakonu o čistoći, koji ne dozvoljava upotrebu aditiva i enzima, već samo osnovnih sirovina, kao što su slad, hmelj, kvasac i voda.

"Karlsberg Srbija je jedan od najuspešnijih oblika privatizacije u Srbiji i sa uloženih sto miliona evra mislim da je Karlsberg najveći strani investitor", rekao je direktor za razvoj poslovanja Bjorn Sondenskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: