Veći budžeti vojvođanskih opština

Budžeti opština u Vojvodini prošle godine su raspolagali sa ukupno 22,69 milijardi dinara i u proseku su povećani za 18 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 28.02.2007.

19:38

Default images

U saopštenju Izvršnog veća Vojvodine se navodi da u visini budžeta nekih opština postoji velika razlika, pa je sa najviše sredstava raspolagalo Pančevo - 2,67 milijardi dinara, dok je najmanji budžet imala opština Opovo - 85,56 miliona dinara.

Prema analizi opštinskih budžeta, njihovo povećanje nije bilo samo posledica povećavanja prihoda, nego i posledica zaduživanja kod poslovnih banaka, tako da je stepen zaduženosti nekoliko opština izuzetno visok.

Broj nezaposlenih veći za 0,2 odsto

Na području Vojvodine u januaru je bilo nezaposleno 276.021 lica, što je za 0,2 odsto više nego u decembru 2006. godine, saopštila je Pokrajinska služba za zapošljavanje.

Broj nezaposlenih u januaru porastao je za 0,5 odsto u odnosu na januar prošle godine, a od ukupnog broja aktivnih nezaposlenih, oko 49 odsto su osobe koje prvi put traže zaposlenje, što je za 2,9 odsto manje nego krajem januara 2006. godine. Broj osoba koje na posao čekaju duže od dve godine u odnosu na kraj januara 2006. godine beleži rast od četiri odsto.

Posmatrajući stanje po vojvođanskim okruzima, u odnosu na decembar prošle godine, smanjenje broja nezaposlenih registrovano je u Severno-bačkom i Sremskom okrugu, dok je neznatan porast zabeležen u svim ostalim okruzima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: