HVB: Kastodi usluge za inv. fondove

Banka HVB u Srbiji saopštila je da je dobila dozvolu za obavljanje kastodi usluga za investicione fondove.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 31.01.2007.

18:30

Default images

Kastodi banke vode račune hartija od vrednosti za klijente i postupaju po nalogu klijenta, a društva za upravljanje investicionim fondovima su obavezna da odmah po osnivanju sklope ugovore sa licenciranim kastodi bankama koje će obračunavati vrednost imovine njihovih fondova.

Kako se navodi u saopštenju, HVB banka je na taj način proširila delatnost na polju kastodi usluga koje u Srbiji pruža od 2002. godine.

HVB banka trenutno poseduje najveći portfelj pod kastodijem na srpskom finansijskom tržištu, a od registrovanja prvog dobrovoljnog penzijskog fonda u Srbiji, u septembru 2006. godine, obavlja kastodi usluge i za te finansijske institucije.

Erste banka povećala iznos gotovinskih kredita

Erste banka u Srbiji saopštila je da je povećala maksimalan iznos za odobravanja gotovinskih kredita, sa deset na 15 hiljada evra.

Klijenti banke mogu da dobiju kredit do pet hiljada evra bez žiranata, dok kredit od dve hiljade evra mogu da dobiju oni koji ne primaju zaradu preko te banke. Erste banka je počela da odobrava kredite za automobile i građanima koji ne primaju zaradu preko te banke, bez ograničenja starosti vozila uz maksimalan iznos pozajmice od 25 hiljada evra za automobile stare do dve godine i 15 hiljada evra za starija vozila.

Efektivna kamatna stopa je od 15,42 odsto godišnje, uz depozit od 20 odsto vrednosti kredita.

Dozvoljeno prekoračenje tekućeg računa odobrava se na 12 meseci umesto dosadašnjih devet, a nominalna kamatna stopa snižena sa 27 na 24 procenta godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: