Razmena sa Češkom 251 milion dolara

Trgovina između Srbije i Češke intenzivirana

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 30.12.2006.

18:41

Default images

Robna razmena Srbije i Češke iznosila je u prvih devet meseci ove godine 251 milion dolara oko 50 miliona više nego u istom periodu 2005. godine.

Srpski izvoz od januara do septembra ove godine bio je vredan 78 miliona dolara, dok je uvoz iz Češke dostigao 173 miliona dolara, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Iz Češke je najviše uvezeno preparata za pranje i čišćenje posuđa i to u vrednosti od 17,4 miliona dolara, putničkih automobila i sredstava za tekstilnu industriju. Na češko tržište Srbija izvozi toplovaljane limove, šećer i spoljne gume, a najveći izvoznici su US Stil iz Smedereva, Rumaguma i Valjaonica bakra iz Sevojna.

Predstavnik Čeztrejda, češke vladine agencije za podsticanje trgovine, David Fič kaže da je Srbija najveći primalac sredstava razvojne pomoći iz državnog budžeta Češke. On je objasnioda će sa 11,5 miliona evra razvojne pomoći u naredne tri godine biti finansirani prioritetni projekti u oblasti industrije, energetike, saobraćaja, a najviše u oblasti zaštite životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: