Grand prom najbolji brend u Srbiji

Beograd -- Najbolji korporativni brend u Srbiji u 2006. godini je "Grand prom", a najbolja robna marka je "Gorki list" ...

Izvor: Beta, Blic
Podeli

Drugu nagradu za korporativni brend dobio je "Karneks" (Carnex) iz Vrbasa, a treću "Metalac" iz Gornjeg Milanovca, dok je za najbolju robnu marku drugu nagradu osvojila kompanije "Karlsberg" (Carlsberg) Srbije za "lav" pivo, a treću kompanija "Voda voda" za robnu marku "voda voda".

Za najbolje strane brendove u Srbiji ove godine proglašeni su "Henkel Merima" iz Kruševca, "Meser tehnogas" (Mešer tehnogas) iz Beograda, "Metro keš end keri" (Cash and Carry), "Merkator S" i Rajfajzen banka (Raiffeisen), objavili su organizatori tog izbora Ministarstvo trgovine, turizma i usluga Srbije i ekonomski dnevnik "Pregled".

Priznanje se dodeljuje treću godinu za redom, a ove godine bilo je nominovano 70 brendova.

I srpski brendovi falsifikovani

Prema podacima iz Uprave carina, kineski proizvođači pokušali su da u Srbiju ubace falsifikovanu robu firmi "Bejbi kids i Donkafe". Zbog toga u Odeljenju za zaštitu intelektualne svojine sve češće zahteve za zaštitu brenda podnose i srpske firme čija je roba na meti falsifikatora.

Tako je zaštićena i robna marka "Jafa keksa", a svoja prava na prostoru Srbije zaštitile su i firme "Crvena zvezda", "Bambi", "Crvenka", "Nopal", "Eminent", jer se svi oni nalaze na meti falisifikatora.

Od početka ove godine carinski organi Srbije su u oko 700 slučajeva prekinuli postupke uvoza, izvoza i tranzita i privremeno zadržali raznovrsnu robu za koju je postojala sumnja da povređuje neko od prava intelektualne svojine, zbog etiketa ili obeležja velikih svetskih proizvođača koje nisu bile verodostojne.

Vesti

strana 1 od 74 idi na stranu