Novi kodovi za dinar

Britanski Institut za standarde obavestio je NBS da je izvršio promenu alfa i numeričkog koda za valutu Srbije.

Srbija

Izvor: FoNet

Utorak, 31.10.2006.

15:15

Default images

S važnošću od 25. oktobra troslovna oznaka (alfa kod) za dinar je RSD, a numerička oznaka (kod) je 941. Time je, nakon dobijanja troslovnog i dvoslovnog koda zemlje, završen i proces dobijanja koda nacionalne valute.

Na ovaj način stvorene su pretpostavke da se prvi put u novijoj istoriji na svetskim finansijskim berzama kotira i srpski dinar.

Narodna banka Srbije će, u skladu sa ovim obaveštenjem, izvršiti odgovarajuće izmene oznake valute u svojim kursnim listama i o tim izmenama će obavestiti sve državne organe i institucije, međunarodne institucije, banke u zemlji i inostrane korespondentske banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: