331 milion evra za zdravstvene ustanove

U rekonstrukciju zdravstvenih ustanova do kraja sledeće godine biće uložen 331 milion evra iz Nacionalnog investicionog plana, izjavio je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 17.10.2006.

14:49

Default images

Milosavljević kaže da će ta sredstva biti upotrebljena za rekonstrukciju četiri klinička centra u Srbiji, kao i za rekonstrukciju bolnica i domova zdravlja, nabavku nove opreme i stvaranje boljih uslova lečenja.

Za reformu zdravstvenog sistema u Srbiji ključna će biti 2010. godina do kada će u potpunosti biti završena reorganizacija domova zdravlja, a opšte bolnice biće uređene po novim standardima.

Ministar je najavio da će u novembru biti raspisan konkurs za projektovanje i nadzor rekonstrukcije kliničkih centara, a rok za završetak radova je oktobar 2009. godine.

Milosavljević je u Nišu prisustvovao otvaranju Odeljenja za HIV/AIDS na Infektivnoj klinici Kliničkog centra i otvaranju angio sale za bolesti srca na Klinici za kardiologiju u Nišu. Vrednost angio sale je 45 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta republike.
"To je dvanaesta angio sala u Srbiji otvorena u poslednje dve godine, a pre toga su za 11 godina otvorene samo dve takve sale", rekao je Milosavljević.

Odeljenje za HIV/AIDS finansirala je Svetska banka iz Global fonda u iznosu od 33.000 evra, dok je Klinički centar Niš uložio 20.000 evra. Odeljenje ima ambulantu za praćenje 56 inficiranih i obolelih i četiri postelje za hospitalizaciju.

"U Srbiji ima 900 obolelih od side i svi su do sada lečeni u Beogradu", izjavio je ministar zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: