Nakon Mobtela i Mobija, Telenor!

„Korisnik Telenorove GSM mreže nije trenutno dostupan, molimo pozovite kasnije“, kaže snimljeni ženski glas ukoliko pozovete nekoga ko je nedostupan na 063 mreži. Novo ime i logo su prve uočljive promene nakon dolaska skandinavskih investitora.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2006.

17:51

Default images

Potpisivanjem ugovora o primopredaji mobilnog operatera Mobi 63, norveška kompanija Telenor postala je vlasnik nekadašnjeg Mobtela i druge licence za mobilnu telefoniju u Srbiji.

Direktor Telenora u Beogradu Stajn Erik Velan obećao je korisnicima iz Srbije isti kvalitet usluga kakav Telenor pruža svuda u svetu. „Prvi koraci će nam biti potpun uvid u poslovanje preduzeća, a istovremeno ćemo  početi da ga pretvaramo u međunarodnu kompaniju i uvešćemo naše usluge poštujući lokalnu kulturu i ono što smo zatekli”, kaže Velan.

Telenor je kompaniju Mobi 63 i licencu za mobilnog operatera platio milijardu i 513 miliona evra. Od te sume milijardu i 155 miliona evra ide direktno u budžet Srbije, a ostatak austrijskom partneru u Mobi 63. Predstavnici vlasti su najavili da će tim novcem graditi infrastrukturu u Srbiji i na taj način privući velike svetske kompanije.

Ministar privrede Predrag Bubalo podsetio je da je nedavno i nemačka Stada kupila Hemofarm i da su i njoj kao i Telenoru nakon kupovine Mobi 63 akcije na matičnim berzama postale još vrednije. To je odjeknulo u celom svetu i privuklo pažnju ostalih investitora. Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da su investicije u telekomunikacioni sektor izuzetno bitne jer su znak ubrzanog razvoja svake zemlje.“Danas nije samo Telenor dobio licencu za mobilnu telefoniju u Srbiji, danas je i Srbija dobila licencu za investicije velikih kompanija u ovu našu zemlju“, kaže on.

Premijer Vojislav Koštunica je rekao da je investicija Telenora jasna poruku svim stranim ulagačima koliko bezbedno i perspektivno mogu da se osećaju u Srbiji.

„Dolazak Telenora je dokaz koliko je Srbija pravno, politički i ekonomski stabilna”, smatra Koštunica.

Resorni ministri, predsednik i premijer Srbije zadovoljni su što je najveća investicija u Srbiju od početka tranzicije došla baš iz Norveške, zemlje koja je godinama pomagala Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: