30 miliona evra iz NIP za Kraljevo

Opština Kraljevo je iz Nacionalnog investicionog plana dobila 30 miliona evra, potvrdio je menadžer kraljevačke opštine Jovan Nešović i dodao da su u kratkom periodu Projektnom centru ministarstva finansija Srbije poslata 24 projekta iz svih sektora predviđenih Planom.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 31.08.2006.

16:59

Default images

"Ogromna sredstva će se sliti u putnu privredu, magistralne i regionalne putne pravce, a samo za lokalne puteve i ulice dobili smo 1,375 miliona evra", rekao je Nešović.

Opština Kraljevo je dobila sredstva za izgradnju 292 stana na Ratarskom imanju, kao i sredstva za proširenje i infrastrukturno opremanje industrijske zone gde posluje 17 preduzeća.

"Za sportske hale, terene i gradski bazen obezbeđeno je preko 400.000 evra, dok će skoro milion evra otići u razvoj komunalne infrastrukture, verske objekte, manastir Žiča, hram Sveti Sava, kraljevačko Pozorište i druge", naveo je Nešović.

Pošto je NIP predviđen za period do 2011. godine, Nešović i njegov tim već prave nove projekte sa kojim bi 2007. godine konkurisali kod Projektnog centra ministarstva finansija za nova sredstva NIP-a.

Predstavljen investicioni plan za sport

Vlada Srbije uložiće ove godine 46,5 miliona evra u sport, a ministar finansija Mlađan Dinkić rekao je da je prioritet u investicionom planu za sport izgradnja atletskog stadiona u Beogradu i rekonstrukcija sportske sale DIF-a, koja bi služila gimnastičarima.

Procenjeno je da atletika i gimnastika treba kao bazični sportovi da dobiju odgovarajuće objekte i Vlada će u atletski stadion uložiti 2,5 miliona evra, a u salu DIF-a milion evra. Izgradnja ova dva objekta trajaće 18 meseci.

Za projekte od nacionalnog značaja biće izdvojeno 8,8 miliona evra, za rekonstrukciju velikih sportskih centara oko 3,5 miliona evra, za rekonstrukciju deset bazena pet miliona evra.

U sedamdeset opština u Srbiji za rekonstrukciju i izgradnju sportskih hala i fiskulturnih sala uložiće se 16,8 miliona evra. Planirano je i da se izgrade klizališta u pojedinim gradovima, ali i da se nabavi sportska oprema i rekviziti za škole, za šta će biti izdvojeno milion evra.

Biće izgrađena i sportska hala u Pančevu, rekonstruisane atletske staze u Užicu i na Zlatiboru, sportski centri "11. april" i "25. maj", Sportski centar Košutnjak u Beogradu, a biće uložena sredstva i u kompleks otvorenih bazena Čair u Nišu, izgradnju olipmijskog bazena u Nišu i u drugim gradovima.

Investicioni plan predviđa izgradnju dečijih terena na otvorenom, sportskih i fiskulturnih sala, kao i izgradnje i rekonstrukcije bazena, a ovogodišnja suma koju će vlada uložiti u sport je šest puta veća od prošlogodišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: