Uskoro elektronske karte u Jat-u

Avio kompanija Jat ervejz od septembra će uvesti sistem elektronskog rezervisanja i plaćanja avio karata za destinacije u svetu i zemlji, najavila je brend menadžerka te kompanije Ružica Bralić.

Beta, B92Izvor: B92
Podeli

Ona je agenciji Beta na aerodromu Nikola Tesla rekla da je sistem “on-lajn bukinga" trenutno u fazi testiranja i naglasila da će od jeseni biti dostupan svim putnicima Jat ervejza.

Direktor Medija centra Jat ervejza Miloš Rajković potsetio je novinare da u letnjoj sezoni važi popust tokom kojeg se za svake četiri avio karte za strane destinacije, peta karta dobija za simboličan iznos od jednog evra.

Najavljujući planove Jat ervejza za blisku budućnost, on je istakao da će biti ojačane avio-linije za evropske delove Mediterana i da će biti nabavljena dva nova aviona sa 70 sedišta.

Promena mišljenja?

Kada je pre dva meseca najavljivan dolazak prvih niskobudžetnih (lou cost) kompanija u Srbiju, generalni direktor Jat ervejza Nebojša Starčević je izrazio sumnju da u Srbiji značajan broj ljudi ima pristup internetu i koristi kreditne i platne kartice.

Na pitanje kada će, i koga Jat ervejz dobiti za strateškog partnera, Rajković je rekao da ta kompanija "ne razmišlja o tome” već da je po tom pitanju odgovornost na ministrima Vlade Srbije, kao i u slučaju sklopljenog ugovora sa međunarodnom avio kompanijom Er bas.

Prema njegovim rečima, kompanija Jat ervejz je od početka ove godine ostvarila najbolje poslovne rezultate u poslednjih 15 godina, što je "dokaz da se i bez strateškog partnera dobro radi".

Srbija

Imovina RTB Bor vredi 300 miliona $

Revizorska kuća "Dilojt end tuš" procenila je imovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor na 300 miliona dolara, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora borske kompanije Miodrag Conić.

Srbija ponedeljak 31.07. 16:38 Komentara: 0

Vlada investira u turizam

Vlada Srbije odlučila je da izdvoji 50 miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana za razvoj turizma u Srbiji. Kako je saopšteno, novac će, između ostalog, biti  investiran u razvoj turizma na Dunavu i u infrastrukturu u turističkim centrima i izgradnju gondole od Novog Beograda do Ade.

Srbija petak 28.07. 14:44 Komentara: 0

Najpopularniji Zlatibor i Vrnjačka Banja

U Srbiji se trenutno najviše turista odmara na Zlatiboru, gde zvanično boravi devet hiljada turista od kojiih je oko dve hiljade stranaca. Najposećenija banja je Vrnjačka banja sa više od osam hiljada turista.

Srbija četvrtak 27.07. 15:35 Komentara: 0

Privatizacija građevinskog zemljišta?

Centar za liberalno-demokratske studije izdao je predlog reforme finansiranja građevinskog zemljišta, koji bi trebalo da doprinese boljoj efikasnosti korišćenja građevinskog zemljišta u lokalnim samoupravama.

Srbija četvrtak 27.07. 15:07 Komentara: 0

Plan za nove investicije u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović i ministar finansija Mlađan Dinkić potpisali su Protokol o sprovođenju Nacionalnog investicionog plana na teritoriji grada Beograda, koji predviđa da u narednih godinu i po dana iz privatizacionih prihoda u glavni grad bude uloženo 221 milion evra.

Srbija sreda 26.07. 13:29 Komentara: 0
strana 1 od 3 idi na stranu