Najpopularniji Zlatibor i Vrnjačka Banja

U Srbiji se trenutno najviše turista odmara na Zlatiboru, gde zvanično boravi devet hiljada turista od kojiih je oko dve hiljade stranaca. Najposećenija banja je Vrnjačka banja sa više od osam hiljada turista.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2006.

15:35

Default images

Turistička organizacija Srbije saopštila je da na Zlatiboru neprijavljeno boravi još oko pet hiljada gostiju, a u Vrnjačkoj banji oko 4.500 turista. U toj banji boravi i oko 150 prijavljenih turista iz inostranstva.

Na trećem mestu po posećenosti našla se Sokobanja, sa oko šest hiljada turista i još tri hiljade neregistrovanih.

Od planinskih centara, ne računajući Zlatibor nijedan nema više od hiljadu gostiju. Na drugom mestu je Kopaonik, gde boravi oko 800 gostiju, među kojima je oko 200 stranaca.

U Niškoj banji odmara oko hiljadu gostiju dok u ostalim manjim banjama u Srbiji boravi od 200 do 400 gostiju, isključivo iz Srbije, navodi se u saopštenju TOS-a.
Vrnjaèka banja
Turističke manifestacije

Sportsko-turistička manifestacija "Somovijada" po deveti put  biće održana na drinskom jezeru u Malom Zvorniku od 28. do 30. jula, najavilo je Udruženje sportskih ribolovaca "Drinsko jezero".

Očekuje se učešće oko 150 ribolovaca iz Srbije, Republike Srpske, Slovačke, Austrije i Švajcarske.

U Golupcu na Dunavu u subotu 29. jula održaće se turistička manifestacija Golubački kotlić, gde će se osim u takmičenju u kuvanju riblje čorbe, učesnici nadmetati u više sportskih disciplina, među kojima je i drevna igra čobana popik ili klis.

Direktorka Turističke organizacije Golubca Tatjana Miloradović izjavila je da je turistička regija Golubca posebno pogodna za vikend turističke ture, među kojima je i tura do drevnog arheološkog nalazišta Lepenski vir

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: