Nekima leglo 100, nekima 200 evra

Od 24. maja počela je isplata jednokratne finansijske pomoći Vlade Srbije na Kosovu i Metohiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 29.05.2021.

16:17

Nekima leglo 100, nekima 200 evra
Foto: Maja Marjanovic/Shutterstock

Građanima je do sada isplaćeno više od 50 odsto sredstava uplaćenih na račune Banke Poštanska štedionica, koja u saradnji sa Kancelarijom za KiM realizuje isplatu.

"Novčana pomoć bez prekida se isplaćuje u skladu sa planom i tehničkim dnevnim limitima, a svih pet ekspozitura Banke na severu Kosova i Metohije rade svakog dana dok ne isplate i poslednjeg klijenta. Tako će biti i u narednom periodu, odnosno dok finansijska pomoć ne bude isplaćena svim građanima koji ispunjavaju uslove", izjavio je Igor Radić, direktor Filijale Kosovska Mitrovica, preneo je Kosovo onlajn.

Podsetimo, u pitanju su 100 evra za svakog građanina, uključujući i decu, odnosno 200 evra u slučaju da je lice nezaposleno.

Ministar finansija Siniša Mali naveo je nedavno primer da će, zahvaljujući ovom vidu podrške, petočlana porodica dobiti minimum 500 evra pomoći od države, a ako je neki njen član nezaposlen i više, što nisu zanemarljivi iznosi.

"Podsetiću vas i da su svi naši građani na Kosovu i Metohiji koji imaju važeću ličnu kartu mogli da se prijave i za 30+30 evra novčane pomoći, a da od 1. juna mogu da se prijave i za 3.000 dinara, koliko će dobiti svi koji do 31. maja budu vakcinisani bar jednom dozom bilo koje od dostupnih vakcina", istakao je on tada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: