Glovo najavio nekoliko akvizicija: Preuzima i "Donesi"

Španska kompanija za multikategorijske dostave, Glovo, saopštila je danas da će preuzeti brend "Donesi" u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.05.2021.

09:15

Glovo najavio nekoliko akvizicija: Preuzima i
Foto: Glovo

Preuzimanje će se obaviti u okviru serije pojedinačnih akvizicija od gupe Diliveri Hirou (Delivery Hero) u regionu u centralnoj i istočnoj Evropi.

Prema saopštenju, Glovo će od Diliverija, jedne od vodećih svetskih platformi za dostavu, takođe preuzeti brend Fudpanda (Foodpanda) u Rumuniji i Bugarskoj, kao i brend Pauza u Hrvatskoj.

Ukupna vrednost akvizicija je 170 miliona evra.

Očekuje se da će transakcije u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji biti završene u sledećih nekoliko nedelja, nakon što se ispune svi neophodni uslovi i budu pribavljena potrebna regulatorna odobrenja.

Akvizicija u Rumuniji će biti završena posle odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.

Glovo je nedavno takođe objavio da je sklopio zaseban dogovor o kupovini Ehrane, lokalne slovenačke kompanije za dostavu, ali nije otkrio iznos transakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: