Država prodaje 26 vojnih objekata

Beograd/Čačak -- Republička direkcija za imovinu objavila je pojedinačnu prodaju 26 kasarni i skladišta koji nisu neophodni za delatnost Vojske Srbije.

Izvor: B92
Podeli

Početna prodajna cena svih ponuđenih objekata je nešto manja od 23 miliona evra.

Rok za podnošenje pisanih ponuda je 15 dana, a kriterijum za izbor je visina ponuđenog iznosa, objavljeno je na sajtu direkcije.

Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od dana objavljivanja oglasa. Pravo učešća na oglasu imaju sva pravna lica i građani, koja uplate depozit u visini naznačenoj pored svakog vojnog kompleksa, a koja ispunjavaju uslove oglasa.

Na prodaju su ponuđeni vojni kompleks – kasarna „Tanasko Rajić” u Čačku, vojni kompleks „Aleksandrovi salaši" u Subotica, vojni kompleks „Ul. Nikole Tesle br. 37” u Srbobranu, vojni kompleks skladište „Potok Mesić-Belocrkvanski put“ u Vršcu, vjni kompleks „Supovski most” u Aleksincu, vojni kompleks „Lipnica“ u Čačku, vojni kompleks „Provalija – RRFD. Kamenica“ u Novom Sadu.

Takođe se prodaju i vojni kompleks – skladište UBS „Stari Dubočaš“ u Irigu, vojni kompleks „Ul. Jovana Popovića bb” Klub vojske Srbije u Beloj Crkvi, vojni kompleks „Ćirikovac”, skladište u Požarevcu, vojni kompleks skladište „NH Slavko Munćan Sava“ kasarna u Beloj Crkvi, vojni kompleks – skladište"Nišavska dolina" u Pirotu, vojni kompleks „KP 663/1, 663/2 i 665, KO Jagodina“ u Jagodini, vojni kompleks - skladište „KULINOVCI” u Čačku.

Uz to se nude i vojni kompleks skladište „Donje lastavičko polje“ u Knjaževcu, vojni kompleks „Poljci”, objekat UPT u Kraljevu, vojni kompleks „Bukovac“ u Novom Sadu, vojni kompleks „Milutinovac - 3”, kod Kladova, vojni kompleks „Nova Pazova“ kod Nove Pazove, vojni kompleks „Kučajna” - skladište u Kučevu, vojni kompleks „Klub Vojske“ u Negotinu, vojni kompleks –kasarna „Dubočaš” u Irigu, vojni kompleks „Ul. Strelište bb“ u Kikindi, vojni kompleks „Vlasina južni deo“, kasarna u Surdulici i vojni kompleks – skladište „Potočanje“ u Užicu.

Svi vojni kompleksi mogu se razgledati 9, 10 i 11. juna od 10 do 14 časova.

U oglasu se navodi i da se za vojne komplekse Bukovac u Novom sadu i Nova Pazova pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da isti nisu ispitani i nisu očišćeni od neeksplodiranih ubojnih sredstava i troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupaca.

Predmetne nepokretnosti otuđuju se kao jedinstvene celine, u viđenom stanju, bez prava kupca na naknadne reklamacije. Konačna kupoprodajna cena nepokretnosti biće utvrđena nakon sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda.

Kupoprodajna cena nepokretnosti, utvrđena u visini najpovoljnije ponude, uplatiće se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem zvaničnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, na uplatni račun budžeta Republike Srbije.

Rok plaćanja kupoprodajne cene je osam dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Najviše objekata u Čačku

Za čačansku kasarnu "Tanasko Rajić" određena je početna cena od 10,43 miliona evra, a u okviru nje su 52 objekta čija površina iznosi 23.087 kvadratnih metara i 26,23 hektara zemljišta, objavio je Tanjug.

Gradnja ove kasarne je počela 1927. godine, a 2005. je raspušten garnizon u Čačku, kao i inženjerijski puk, brigada protivvazdušne odbrane i artiljerijska brigada kojima je tu bilo sedište.

Pored kasarne "Tanasko Rajić" objavljena je prodaja vojnog kompleksa Lipnica u Čačku u okviru koje je stražara, magacin, stražarska kućica, ukupna površina zemljišta je 1,67 hektara, a početna cena je 110.201,97 evra.

Početna cena vojnog kompleksa - skladišta u Kulinovcima kod Čačka, čija je prodaja takođe oglašena, iznosi 264.233,54 evra.

Njega čine dve stražarnice, pet magacina i objekat za pse, na parceli od 1,95 hektara.

Inače, vojna imovina u gradu na Moravi početkom ovog veka obuhvatala je 80 hektara zemljišta, a pod krovom je bilo 40.000 kvadratnih metara.

Međutim, čačanska Gradska uprava je u međuvremenu otkupila manji deo druge kasarne "Ratko Mitrović", kao i Dom vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 418 idi na stranu