U Hrvatsku ne možete uneti meso, ali možete 20 kilograma ribe, puževe, 125 grama kavijara...

Kao država koja je članica Evropske unije, Republika Hrvatska ne dopušta unos nekih proizvoda na svoju teritoriju.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2021.

14:44

U Hrvatsku ne možete uneti meso, ali možete 20 kilograma ribe, puževe, 125 grama kavijara...
Ilustracija: Novikov Aleksey/Shutterstock

Naime, u Hrvatsku nije dozvoljen unos mesa, mleka i mlečnih proizvoda iz trećih zemalja (BiH, Srbija, Crna Gora itd).

Međutim, kako piše Dnevni avaz, u ovu državu može se uneti i do 20 kilograma ribe, školjki i proizvoda od ribe, do dva kilograma mleka u prahu za bebe, hrane za bebe i hrane za posebne potrebe, do dva kilograma hrane za kućne ljubimce, do dva kilograma ostale hrane kao što je med, žive školjke i puževi, do 125 grama kavijara itd.

Takođe, neki proizvodi se mogu unositi u ličnom prtljagu, poput hleba, kolača, keksa, čokolade, konditorskih proizvoda uključujući slatkiše, a sve pod uslovom da ništa od toga nije punjeno proizvodima od mesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: