"Siromaštvo nije spas"

Bugarski predsednik Rumen Radev kritikovao je članove vlade zbog namere da produže vanredno stanje u zemlji, koje je uvedeno 13. marta.

Region

Izvor: Sputnik

Petak, 03.04.2020.

15:37

Foto: Epa, Magali Girardin

Prema njegovim rečima, ono je prouzrokovalo negativne posledice za društvo i ekonomiju.

"Vanredne mere usporavaju rast broja obolelih, ali su dovele do društvene paralize i neviđene socijalne i ekonomske krize. Nezaposlenost raste iz sata u sat, hiljade preduzeća prekida sa radom. Mnogim Bugarima hitno je potrebna pomoć. Siromaštvo nije spas od virusa. Uskoro bi zbog straha mogla nastati glad, a posledice mogu biti razornije od samog koronavirusa", istakao je bugarski predsednik, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Bugarska mora postaviti jasan nacionalni cilj – da se što pre vrati manje-više normalnom načinu života, proizvodnji i slobodnom kretanju ljudi.

Juče je ministarka za socijalnu politiku i rad Denica Sačeva izjavila da je od 13. marta, kada je uvedeno vanredno stanje, posao izgubilo više od 31.000 Bugara. Podsetimo, u Bugarskoj živi nešto više od sedam miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: