Biz - B92.net

Severna Makedonija pregovara s Bugarskom o uvozu struje

Ministar privrede Severne Makedonije Krešnik Bekteši izjavio je da će delegacija Severne Makedonije danas boraviti u Bugarskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto, ilustracija: Shutterstock/Foo Aggieband
Foto, ilustracija: Shutterstock/Foo Aggieband

Razlog tome je dogovor o potrebnim količinama i ceni električne energije, prenosi skopska "Večer".

Bekteši je naglasio da potrebne količine struje nisu problem, ali će se pregovarati kako bi se ona obezbedila po najpovoljnijim cenama.

"Svi napori koje ulažemo usmereni su na to da imamo racionalne cene koje mogu da podnesu naše kompanije koje su na slobodnom tržištu", rekao je Bekteši.

On je ponovio da će Elektroprivreda Severne Makedonije pokriti sve potrebe kupaca koje električnu energiju dobijaju po regulisanim cenama, kao i da se ta cena neće menjati do kraja godine.

Bekteši je rekao da premijer Dmitar Kovačevski razgovara sa svim kolegama iz okruženja, kako bi se postigao dogovor o potrebnim količinama gasa i električne energije za privredu.

On je nakon razgovora u Privrednoj komori Severme Makedonije sa kompanijama koje su najveći kupci električne energije rekao da privreda ima rok do utorka da formuliše svoje zahteve u pogledu količine električne energije.

Predstavnici deset velikih makedonskih preduzeća zatražili su da budu uključeni u donošenje mera u energetici koje će vlada osmisliti do 28. septembra, navodi "Večer".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.