Premijer objavio: Cene zamrznute; "Rastu u celoj Evropi"

Mađarska vlada odlučila je da zamrzne cene šest osnovnih prehrambenih proizvoda od 1. februara, objavio je premijer Viktor Orban na Fejsbuku.

Region

Izvor: HRT

Četvrtak, 13.01.2022.

17:40

Premijer objavio: Cene zamrznute;
Foto: Kzenon/Shutterstock

Cene šećera, pšeničnog brašna, suncokretovog ulja, svinjskog buta, pilećih prsa i mleka sa 2,8 odsto masti biće zbog poskupljenja hrane zamrznute na nivou koji su dosegle sredinom oktobra prošle godine, napisao je Orban u sredu.

Sve trgovine moraće da spuste cene na taj nivo, naglasio je mađarski premijer, dodavši da cene rastu u celoj Evropi zbog poskupljenja energije.

"Vladina odluka o zamrzavanju cena biće na snazi tri meseca, a po potrebi i duže", poručio je u četvrtak šef Orbanovog kabineta Gergeli Guljas.

Vlada je u novembru prošle godine na tri meseca ograničila cene goriva, a istom je merom odlučila da ublaži i poskupljenje struje za mala preduzeća, prenosi HRT.

Orbana početkom aprila očekuju neizvesni parlamentarni izbori, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: