"Nemački scenario moguć i u Crnoj Gori"

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je, odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini, da je scenario energetske krize tokom jeseni moguć i u Crnoj Gori.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2022.

14:25

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

On je kazao da je potpredsednik vlade Nemačke izjavio da ljudi treba da se pripreme na kraća tuširanja i da pripreme toplu odeću za zimski period zato što misli da će nastati energetska kriza na jesen i dodao da bi naišli na podsmeh da to izjavi neko od članova crnogorske vlade.

"Nekoliko puta sam napominjao da se taj scenario može desiti Crnoj Gori i nama je cilj da se to ne desi. Sve aktivnosti svih ministara su preusmerene ka tome", rekao je Abazović, prenose Vijesti.

On je kazao da će nastati energetski kolaps ako se na jesen obistini da isporuka gasa iz Rusije prema zapadnoj Evropi ne bude na nivou koji zadovoljava njihovu ekonomiju.

"To će da znači da ni uz novac nećete moći doći do električne energije. Ja se nadam da do toga neće doći", rekao je Abazović.

On je kazao da su u fokusu ove vlade ekonomske teme, a da mediji akcenat stavljaju na druge teme.

Poručio je da građani Crne Gore plaćaju najjeftinije gorivo i namirnice u regionu, jedino je u Srbiji jeftinije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: