Biz - B92.net

Nađeni tajni računi Iva Sanadera

Zagreb -- Interpol je našao novac koji je navodno bivši premijer Ivo Sanader nelegalno "oprao" u Hrvatskoj, javila je Hrvatska televizija (HRT).

Izvor: Beta
Podeli

Pozivajući se na visoki izvor iz hrvatskog istražnog tima, HRT je ekskluzivno objavio da je na dva tajna računa u dve strane zemlje Sanader sklonio oko deset miliona kuna, u evrima.

Jutarnji list je na svom internet portalu objavio sličnu informaciju - da je austrijska policija našla tajne račune porodice Sanader na kojima se nalazi oko 1,2 miliona evra.

Navodno se na jednom računu koji pripada bivšem premijeru nalazi oko 200.000 evra, a na drugom računu koji pripada Sanaderovom ocu nalazi se oko milion evra.

Bivši premijer Ivo Sanader, koji je u austrijskom pritvoru, izjasnio se u sredu o izručenju Hrvatskoj, a njegova odluka, prema najavama, biće saopštena danas, na konferenciji za novinare državnog tužilaštva u Salcburgu.

Istražni odbor Parlamenta Koruške odlučio je i da Sanadera pre izručenja austrijski istražitelji ispitaju o aferi "Hipo banka" s kojom se njegovo ime povezuje od ranije.

Sanader se tereti za udruživanje za počinjenje krivičnog dela i zloupotrebe položaja i ovlašćenja u slučajevima izvlačenja novca iz državnih firmi i ministarstava preko marketinške agencija Fimi-medija, i za nezakonito poslovanja Hrvatske elektroprivrede s privatnom firmom Dioki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.