"Minimalna zarada bračnog para u Crnoj Gori biće 900 evra"

Ministar finansija Crne Gore Milojko Spajić oglasio se na Tviteru.

Region

Izvor: RTCG

Nedelja, 28.11.2021.

14:16

Foto: esfera/Shutterstock

On je napisao da će, zahvaljujući programu "Evropa Sad", jedan bračni par zarađivati minimalno 900 evra, a ne 444 evra kao doskora. Takođe je naveo da će tako konačno ekonomski benefiti biti prebačeni na porodice koje će moći da ostanu u Crnoj Gori i odgajaju svoju decu tu, prenosi RTCG.

"Rad će se konačno ceniti u novoj Crnoj Gori", poručio je Spajić.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da će kad počne realizacija programa "Evropa sad" porodica sa minimalnim primanjima moći da priušti više namirnica od onih iz minimalne potrošačke korpe.

On je na Tviteru objavio grafikon odnosa dve minimalne plate i minimalne potrošačke korpe za četiri osobe, koji ove godine iznosi 75 odsto, a za sledeću je prognozirano 130 odsto.

"Nakon što se usvoji budžet i startuje program 'Evropa sad' - prvi put nakon 30 godina će jedna porodica sa minimalnim primanjima zapravo moći da priušti više namirnica od onih iz minimalne potrošačke korpe. Gradimo Crnu Goru u kojoj ljudi mogu dostojno da žive od svog rada i znanja", napisao je Milatović na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: